programmeren op de finale dag
FutureMindz
10/07/2023

Nieuwe datum 2024 bekend!

10/07/2023

Finale Drone Cup Finals 2024 op 4 juni!

Na vijf succesvolle edities van de Drone Cup Finals, waarin talloze drones door het luchtruim vlogen, is het dit jaar tijd voor een nieuwe editie: de Drone Cup Finals 2024! Doet jouw school al mee aan dit geweldige evenement?

Wat staat je te wachten in 2024?

In het schooljaar 2023 introduceerden we voor het eerst een thema voor de Drone Cup Finals, namelijk "smart cities." Na de enthousiaste reacties van deelnemende scholen hebben we besloten om ook dit jaar weer voor een thema te kiezen, dat perfect aansluit bij de toekomstvisie van de leerlingen.


Thema 2024: Future Mobility


Future Mobility gaat over veranderingen in hoe mensen en goederen zich in de toekomst zullen verplaatsen. Denk aan elektrische auto's, zelfrijdende voertuigen en nieuwe transporttechnologieën die als doel hebben om transport veiliger, schoner en efficiënter te maken. Een perfect thema waar drones een steeds grotere rol in zullen nemen.

Welk onderdeel past jouw leerlingen?

Net als de vorige editie hebben we 4 onderdelen tijdens de finaledag:

  1.  Snelste drone-piloot
  2. Beste drone programmeur
  3. Gaafste obstakelbouwer
  4. Beste drone ontwerper & bouwer


1.  Snelste drone-piloot

In een evenement vol met drones kan het drone-racen natuurlijk niet ontbreken. Om de snelste drone-piloot te worden, moet je niet alleen je drone perfect beheersen, je moet ook het race parcour goed begrijpen en natuurlijk je zenuwen in bedwang houden.

Wie is het behendigst met de D6 drone? Dat gaan we zien op 4 juni!

2. Beste drone programmeur

Hebben jouw leerlingen al wat ervaring met programmeren in Python of met blokprogrammeren? Misschien gaan zij er dan wel met de programmeer trofee vandoor! Wie programmeer de drones het beste in verschillende vliegopdrachten!

3. Gaafste drone-race obstakel

Welke groep leerlingen bouwt het gaafste, beste, creatiefste obstakel. Ga bijvoorbeeld de slag met hout, karton, metaal, gerecycled materiaal, Adruino of ledverlichting. Neem jouw leerlingen mee in het creatief proces dat kan leiden tot het beste drone-race obstakels van het hele finale parcours.

Obstakels 2023

4. Beste drone ontwerper & bouwer

Het bouwen van een drone is een enorm leerzaam proces. Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat leer je alles over de technische aspecten van een drone.

Hoe kan het zijn dat een drone vliegt?
Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een drone?
Welke soorten drones zijn er allemaal?

Daarna bouw je stap voor stap op je eigen niveau je eigen race-drone. Ontwerp je eigen propellerbescherming of verbind je motoren met de esc door te solderen. Test je drone goed en ontwerp je eigen vliegplan. Het vliegplan voer je uit tijdens de finaledag.


Wil jij met jouw school graag deelnemen aan een van deze gave onderdelen? Neem dan contact met ons op en misschien is jouw school erbij op 4 juni!


Inschrijven

Ook dit jaar hebben de eerste scholen zich al aangemeld voor de finaledag op 4 juni. De onderdelen obstakels bouwen en programmeer de drone hebben al meerdere deelnemers. Wil jij ook met een team meedoen aan een van de onderdelen? Geef je dan snel op en misschien wint jouw schoolteam de Drone Cup Finals 2024!

Reacties